Conversatie beginnen

Voorstelposten worden niet opgehaald

In bepaalde gevallen worden voorstelposten niet opgehaald in een betaalvoorstel en is het zoeken naar de reden hiervan.

De meest voorkomende redenen waarom een post (klantenposten en/of leverancierspost) niet kan worden opgehaald in een voorstel zijn:

  • de vervaldatum van de post ligt na de peildatum. Selecteer een ruimere peildatum indien nodig.
  • de post heeft een waarde in het veld Afwachten. Als er iets is ingevuld in de kolom afwachten dan wordt een post geblokkeerd voor ophalen in een voorstel.
  • de post heeft geen transactiewijze gevuld, veld 'Code transactiewijze'. Zet het posten overzicht in bewerkmodus en voeg alsnog de juiste transactiewijze in om dit op te lossen.
  • er zijn meerdere posten debet en /of credit voor bv een leverancier en het totaal daarvan zorgt voor een te ontvangen bedrag in plaats van een te betalen bedrag.
  • de betreffende post is al opgehaald in een eerdere betaalrun. Dit is zichtbaar in de kolom "Betalingen worden verwerkt" waar het bedrag is gevuld dat onderweg is voor betaling.
  • de leverancier, resource of klant is geblokkeerd of geblokkeerd voor betaling. Controleer het respectievelijk het veld; "Geblokkeerd" op tabblad algemeen op de leverancierskaart, "Betaling geblokkeerd" op tabblad Administratieve gegevens op de resourcekaart of veld "Geblokkeerd" op de klantenkaart.
Bestanden kiezen of sleep bestanden hierheen
Was dit artikel nuttig?
Ja
Nee
  1. Bruno Thierbach

  2. Geplaatst
  3. Geüpdatet

Opmerkingen