Conversatie beginnen

Foutmelding: De bewerking kan niet worden voltooid, omdat tabel X door een andere gebruiker is vergrendeld

 

Oorzaak:

De oorzaak kan lastig te achterhalen zijn. Vaak is het een melding die na enkele minuten weer is verdwenen. Hij kan ontstaan als twee gebruikers tegelijkertijd dezelfde handeling uitvoeren (bijvoorbeeld door tegelijk op Boeken te klikken in de Urenstaten), waardoor er tegelijk wijzigingen worden doorgevoerd in de betreffende tabel. In de melding kan dan ook steeds een andere tabel worden genoemd. Vaak is het zo, dat er een taakwachtrijpost draait, terwijl een gebruiker in dezelfde tabel aan het werk is. Let er op dat je taakwachtrijposten een goede verdeling hebben qua dagen en tijdstippen, daarmee kun je al veel voorkomen.

 

Oplossing:

In eerste instantie is het een kwestie van een aantal minuten wachten en de handeling opnieuw proberen uit te voeren. Is dat niet de oplossing? Controleer in de taakwachtrijposten of er een taakwachtrij is met dezelfde melding. Deze kun je dan even stoppen en vervolgens weer starten.

 

Werkt het allemaal niet? Laat alle gebruikers dan uitloggen (of beeindig alle sessies) en opnieuw inloggen.


Als het probleem zich vaak voordoet, of zelfs het beeindigen van alle sessies geeft geen resultaat, neem dan alsjeblieft contact op met de Support afdeling.

Bestanden kiezen of sleep bestanden hierheen
Was dit artikel nuttig?
Ja
Nee
  1. Danny Eersteling

  2. Geplaatst
  3. Geüpdatet

Opmerkingen