Conversatie beginnen

Beginsaldo bankrekening invoeren/corrigeren

NIEUW BEGINSALDO OPVOEREN:

Als u begint met MSF zal het saldo op de bankrekeningkaart niet overeenstemmen met het saldo op de corresponderende grootboekrekening. Bijvoorbeeld: U heeft de beginbalans opgevoerd en u heeft het saldo van de bank (bv 5000,-) geboekt  op de grootboekrekening van de bank, dan staat er op de grootboekrekening 5000.- maar op de bankkaart staat 0,-. U kunt dit aanpassen door in een bankafschrift een boeking van 5000,- credit te boeken op de grootboekrekening en een boeking debet te doen op de bank. Per saldo ontstaat hier een nul boeking in het bankboek en een nulboeking op rekening 1022 uit. NB zorg evoor dat voordat u deze handeling uitvoert Direct Boeken is aangevinkt op de grootboekrekening, en direct boeken beperkt is uitgevinkt.
Zet NA het opvoeren van het beginsaldo het vinkje bij Direct Boeken weer UIT!

Resultaat is wel dat het saldo op de bankkaart na boeking 5000.- is.

CORRIGEREN VAN EEN AFWIJKEND SALDO

Als op enig moment blijkt dat het saldo op de grootboekrekening niet aansluit met het saldo op de bankkaart dan is het zaak te controleren of er geen handmatige boekingen zijn verricht op de grootboekrekening. Dit zorgt namelijk voor aansluitverschillen!

U kunt handmatige boekingen op de rekening vinden door de grootboekposten te filteren op: Automatisch aangemaakt = NeeN

Normaal zal er maximaal één boeking handmatig zijn uitgevoerd, in mijn voorbeeld de begin balans


Als er meerdere handmatige boekingen zijn die niet bedoeld zijn voor het opvoeren van een beginsaldo dan zult u deze boekingen moeten tegen boeken en op de juiste manier opnieuw moeten boeken via een bankafschrift. 

Het vinkje Direct Boeken uitzetten op de grootboekrekening voorkomt dat er handmatige boekingen worden gemaakt dus zorg ervoor dat dit uit staat.

Mocht blijken dat er geen overige handmatige boekingen zijn gemaakt maar het beginsaldo is niet correct opgevoerd dan kunt u op de bovenin genoemde manier een correctie boeken.

Bestanden kiezen of sleep bestanden hierheen
Was dit artikel nuttig?
Ja
Nee
  1. Bruno Thierbach

  2. Geplaatst
  3. Geüpdatet

Opmerkingen