Conversatie beginnen

Handtekening wordt niet toegevoegd in Outlook bij mail vanuit MSF

Probleem: 

Wanneer ik een e-mail verstuur vanuit Mysolution via Outlook dan wordt mijn handtekening niet toegevoegd onderaan de mail.

Oorzaak: 

1) De client van Dynamics NAV is geinstalleerd in 64 bits variant terwijl Office in 32 bits variant is geinstalleerd. (of andersom Office 64 bits en client Dynamics NAV 32 bits)

2) Mysolution.NAV.WinClient.Prerequisites zijn niet of niet in de juiste variant geinstalleerd (32 of 64 bits)

3) NTLM authenticatie is niet aangevinkt op de serverinstance

Oplossing: 

1) Als u Office in een 32 bits versie heeft dient u de client van Dynamics NAV in dezelfde variant te gebruiken. Om de Dynamics NAV client te gebruiken in 32 bit versie dient u op het systeem waar de gebruikers MSF opstarten (eigen PC of terminal server etc), in de map C:\Program Files (x86)\Microsoft Dynamics NAV\100\Role Tailored Client het bestand MicrosoftDynamicsNav.Client.exe te hernoemen naar Microsoft.Dynamics.Nav.Client64.exe en vervolgens het bestand Microsoft.Dynamics.Nav.Clientx86.exe te kopieren naar Microsoft.Dynamics.Nav.Client.exe

(NB, afhankelijk van de versie van Dynamics NAV is de map ...ics NAV\90\Role.. of 

...ics NAV\100\Role.. of ...ics NAV\110\Role..)

Wilt u Dynamics NAV in 64 bits variant gebruiken dan dient u een 64 bits versie van Office te installeren en kunnen bovenstaande bestanden ongewijzigd blijven.

2) In de Software map van MSF worden twee varianten van prerequisites meegeleverd. Werkt u in 32 bits met Office en Dynamics NAV installeer dan op het systeem waar de gebruikers MSF opstarten het bestand: Mysolution.NAV.WinClient.Prerequisites.Install......msi

(gebruikt u de 64 bits varianten van Office en Dynamics NAV installeer dan Mysolution.NAV.WinClient.Prerequisites.Install64......msi)

Het versie nummer van het bestand varieert per MSF versie. Zorg ervoor dat u de met uw versie van MSF corresponderende versie installeert.

3) Op de applicatie server dient u bij de instance het vinkje aan te zetten bij Use NTLM authentication. Herstart vervolgens, als alle gebruikers zijn uitgelogd(!), de instance.

In onderstaand voorbeeld is de instance naam PMysolution10, in veel gevallen is dit MS_PROD.


Bestanden kiezen of sleep bestanden hierheen
Was dit artikel nuttig?
Ja
Nee
  1. Bruno Thierbach

  2. Geplaatst
  3. Geüpdatet

Opmerkingen