Conversatie beginnen

Verzonden e-mail niet als interactie opgeslagen

Probleem: 

Wanneer ik een e-mail verstuur vanuit Mysolution, wordt deze niet als interactie opgeslagen.

Oorzaak: 

1) De client van Dynamics NAV is geinstalleerd in 64 bits variant terwijl Office in 32 bits variant is geinstalleerd. (of andersom Office 64 bits en client Dynamics NAV 32 bits)

2) Mysolution.NAV.WinClient.Prerequisites zijn niet of niet in de juiste variant geinstalleerd (32 of 64 bits)

3) NTLM authenticatie is niet aangevinkt op de serverinstance

4) Interactiesjabloon voor verzonden e-mail is niet ingesteld

5) Mysolution kijkt naar de mailbox "verzonden items" van uw e-mail account. Wanneer u de email vanuit een ander e-mail account verzendt, wordt er geen interactie aangemaakt

6) Bijlagen zijn te groot

7) De standaard Navision-knop wordt gebruikt

Oplossing: 

1) Als u Office in een 32 bits versie heeft dient u de client van Dynamics NAV in dezelfde variant te gebruiken. Dit kan u controleren door in de taakbeheer te kijken, middels Ctrl+Shift+Esc. Om de Dynamics NAV client te gebruiken in 32 bit versie dient u op het systeem waar de gebruikers MSF opstarten (eigen PC of terminal server etc), in de map C:\Program Files (x86)\Microsoft Dynamics NAV\110\Role Tailored Client het bestand MicrosoftDynamicsNav.Client.exe te hernoemen naar Microsoft.Dynamics.Nav.Client64.exe en vervolgens het bestand Microsoft.Dynamics.Nav.Clientx86.exe te kopieren naar Microsoft.Dynamics.Nav.Client.exe

(NB, afhankelijk van de versie van Dynamics NAV is de map ...ics NAV\110\Role.. of 

...ics NAV\140\Role..)

Wilt u Dynamics NAV in 64 bits variant gebruiken dan dient u een 64 bits versie van Office te installeren en kunnen bovenstaande bestanden ongewijzigd blijven.

2) In de Software map van MSF worden twee varianten van prerequisites meegeleverd. Werkt u in 32 bits met Office en Dynamics NAV installeer dan op het systeem waar de gebruikers MSF opstarten het bestand: Mysolution.NAV.WinClient.Prerequisites.Install......msi

(gebruikt u de 64 bits varianten van Office en Dynamics NAV installeer dan Mysolution.NAV.WinClient.Prerequisites.Install64......msi)

Het versie nummer van het bestand varieert per MSF versie. Zorg ervoor dat u de met uw versie van MSF corresponderende versie installeert.

3) Op de applicatie server dient u bij de instance het vinkje aan te zetten bij Use NTLM authentication. Herstart vervolgens, als alle gebruikers zijn uitgelogd(!), de instance.

In onderstaand voorbeeld is de instance naam PMysolution10, in veel gevallen is dit MS_PROD.

4) In MSF dient u bij E-mail en sms-instellingen een interactiesjabloon in te stellen bij verstuurde e-mail interactiesjabloon: 

5) Verzend de mail vanuit uw Eigen e-mail account.

6) Verklein de bestandsgrootte van de bijlagen of vergroot de maximale upload size, zie dit artikel:https://mysolution.kayako.com/nl/article/11-vergroten-bestandsgrootte-voor-opslaan-e-mails

7) Standaard Navision knop is niet gekoppeld met onze Add-in (en kan helaas niet worden weggestyled).

Bestanden kiezen of sleep bestanden hierheen
Was dit artikel nuttig?
Ja
Nee
  1. Danny Eersteling

  2. Geplaatst
  3. Geüpdatet

Opmerkingen