Conversatie beginnen

Hoe start ik de applicatie in configuratie modus

Vraag

Ik wil de schermindeling voor iedere gebruiker aanpassen door het profiel aan te passen.

Antwoord er zijn twee verschillende werkwijzen:

1 Als u geen gebruik maakt van een clickonce installatie:

U dient de applicatie te starten in de configuratiemodus. Om de applicatie in configuratiemodus te starten kunt u het eenvoudigste een snelkoppeling maken naar de Microsoft Dynamics NAV Client en in de snelkoppelingseigenschappen bij Target de volgende parameter toe te voegen aan het einde van de regel:

-configure

Wanneer u de applicatie met deze snelkoppeling start, zit u direct in de configuratiemodus. Dit kan je ook zien in de systeemindicator rechtsbovenin.

Wilt u een specifiek profiel aanpassen voeg dan achter -configure de profielnaam als volgt toe: - profile:'Profielnaam'. De quotes om de profielnaam zijn noodzakelijk.

2 indien u wel gebruik maakt van een clickonce installatie (veelal igv cloud) 

  • Start de Dynamics cliënt als normaal
  • Start taakbeheer (Shift-Ctrl-Esc), zoek toepassing Microsoft Dynamics NAV en klik met de rechtermuisknop op de toepasssing. Ga naar de locatie van de installatie als onderstaand:
    • Maak met de rechtermuisknop een snelkoppeling naar de toepassing op die locatie van de cliënt en sla deze op een handige plek op.
    • Voeg in de eigenschappen van de nieuwe gemaakte snelkoppeling eind het einde -configure /settings:.\ClientUserSettings.config toe

  • Wilt u een specifiek profiel aanpassen voeg dan achter -configure de profielnaam als volgt toe: - profile:'Profielnaam'. De quotes om de profielnaam zijn noodzakelijk.
Bestanden kiezen of sleep bestanden hierheen
Was dit artikel nuttig?
Ja
Nee
  1. Danny Eersteling

  2. Geplaatst
  3. Geüpdatet

Opmerkingen