Conversatie beginnen

Wijzigingslogbestand

Vraag

Ik wil weten wie wat wanneer heeft gewijzigd en wat de oude en nieuwe waarde in een veld is. Is dat na te gaan?

 

Oplossing

Het wijzigingslog moet worden aangezet.

  1. Ga naar de cel waarvan je het wijzigingslog wil aanzetten. Druk vervolgens op CTRL+ALT+F1. Hierdoor kijg je een pagina met "Over deze pagina: ...." te zien. Onder het kopje "Pagina-informatie" is de "Brontabel:" te vinden. In de brontabel zie je een nummer tussen haakjes staan wat je nodig hebt om dit onderdeel in het wijzigingslogbestand toe te voegen.
  2. Ga naar Wijzigingslogbestandinstelling door deze te zoeken of via Afdelingen -> Beheer -> IT-beheer -> Algemeen onder kopje "Taken" staan dan de "Wijzigingslogbestandinstellingen". Klik bovenin het lint op "ACTIES" en kies "Tabellen". Type in het filter met het filter ID het cijfer in dat je net hebt gevonden in het brontabel.
  3. Kies voor de optie Gereg. wijziging -> Bepaalde velden -> ...    om de opties te openen en selecteer eventueel het Nr. en onderwerp wat je wil zien in het wijzigingslog of kies voor alle velden als je alle wijzigingen wil zien van de cel.
  4. Ook voor de opties "Gereg. invoeging" en "Gereg. verwijdering" kan je ervoor kiezen om alleen bepaalde velden in het wijzigingslog bij te houden of alle velden voor de invoer en verwijdering van de cellen. Wil je alles bijhouden van de cel dan kies je bij alledrie de opties voor Alle velden.

 

 

Bestanden kiezen of sleep bestanden hierheen
Was dit artikel nuttig?
Ja
Nee
  1. Jeroen Duijvestein

  2. Geplaatst
  3. Geüpdatet

Opmerkingen